Nieuws

Vondelpad 1 & 3

Gomarus op uitwisseling in Canada

31 leerlingen van de 3e klas tto op reis • maandag 1 mei 2017

Dit schooljaar hebben 31 leerlingen twee scholen in Canada bezocht van 30 maart tot 13 april. Wij werken al lang samen met deze twee scholen en onze leerlingen kregen weer een gastvrij ontvangst door de leerlingen uit Canada. Onze leerlingen en docenten verbleven bij gezinnen in Canada.

Hierbij een sfeerverslag van deze bijzondere reis:

Donderdagochtend zijn we om half vijf vertrokken uit Groningen, om kwart voor zeven waren we op Schiphol, daar ging alles heel vlot omdat alle boardingpasses al waren geprint. Met recht noemen wij onszelf wereldreizigers. Het vliegtuig ging met een half uurtje vertraging weg, maar we kwamen toch mooi op tijd in Toronto aan. Bij de douane bleek dat we vrijwel alleen op het vliegveld waren dus dat ging ook heel vlot. We stonden binnen een uur buiten. We zijn nu een week in Canada, alles gaat hier goed, een paar verkouden leerlingen, maar ja dat komt ook in Nederland voor. Afgelopen week zijn de leerlingen die op Guido de Brës verblijven op een hike (wandeling in de natuur) geweest. Zij hebben een wandeling gemaakt bij Albion Falls bij Hamilton. Donderdag zijn de leerlingen die op Heritage Christian School verblijven naar st Jacobs farmer market geweest, daarna hebben ze met grade 10 (waar de leerlingen logeren) een pizza & spel avond gehad in de sporthal van de school. We hebben op deze reis alle weertypes gehad. Van herfst naar zomer en van winter naar lente. Op dit moment is alles wit: het heeft vannacht gesneeuwd, en het sneeuwt hier in Jordan nog steeds. Maar het weekend wordt het hier lente, met op maandag zo'n 20 graden - dat is fijn als we naar de Niagara watervallen gaan.

De leerlingen hebben deze reis als heel bijzonder ervaren. Ook het volgens van lessen op de Candase scholen was zeer interessant.