Nieuws

Vondelpad 1 & 3

6 januari Gomarus kersttoernooi

Jaarlijks kersttoernooi Gomarus College • dinsdag 3 januari 2017

In Nederland hechten we nogal aan tradities: Pakjesavond met Sinterklaas, Koningsdag, oliebollen, klompendansen…… Welnu, Gomarus College heeft ook al een jarenlange traditie: het Kersttoernooi, voor zowel de Onderbouw als de Bovenbouw.

Op vrijdag 6 januari 2017 vindt ’s morgens het toernooi plaats voor de onderbouw en daar doen bijna alle locaties aan mee: Zuidhorn, Assen, Drachten, Magnolialocatie en Vondelpad 2 en 3 (Groningen).

Er doen weer veel teams mee: bij zaalvoetbal, volleybal, floorbal, basketbal en tafeltennis. In totaal wel zo’n 70 teams. Elk in hun eigen categorie (klas 1-2 en klas 3-4)  gaan ze de strijd aan voor de eerste plaats.

Vijf BSM-leerlingen organiseren dit toernooi. Dit is een onderdeel van hun examencijfer en samen met de theorie, het leiding geven en lesgeven is dit een onderdeel dat zwaar weegt in hun eindcijfer. Het is dan ook geen gemakkelijke opgave zo’n (groot) toernooi te organiseren. Zij worden daarbij geholpen door andere BSM-leerlingen die scheidsrechteren.

’s Middags, vanaf 15 uur, is er het kersttoernooi voor de bovenbouw. Altijd weer leuk, want behalve teams van leerlingen van Vondelpad 1 (de bovenbouw havo/vwo), doen er ook personeelsteams mee, teams vanuit kerkelijke gemeenten en teams van oud-leerlingen (studenten) en Athletes in Action.

Er doen ook hier weer veel teams mee: 23 zaalvoetbalteams, 8 heren volleybalteams en 9 dames volleybalteams.

Hier hebben vier andere BSM-leerlingen de organisatie in handen.


Aanvang onderbouw: 10 uur. Prijsuitreiking 14.45 uur

Aanvang bovenbouw: 15 uur. Prijsuitreiking: 19.45 uur

Locatie: In de Aclo, Blauwborgje 16, Groningen

Een ieder is van harte uitgenodigd te komen kijken!