Nieuws

Vondelpad 1 & 3

Mach-mit-Mobil bezoekt 2HVa, 2HVb en 2Va

Lessen van het Goethe Institut uit Rotterdam • woensdag 16 november 2016

Medewerkers van het Goethe Institut uit Rotterdam kwamen bij ons op school, in een prachtige oranje Mach-mit-Mobil-auto. Zij kwamen om extra leuke lessen Duits te geven aan de klassen 2hva, 2hvb en 2va. En dit alles natuurlijk helemaal in het Duits.

Leerlingen moesten bij “Stationen” opdrachten doen. Bij elk Station was er weer een andere opdracht. Zo leerden ze o.a. veel over Duitsland via een puzzel van de landkaart, waarna ze vragen konden beantwoorden. Ook proefden ze Duitse drankjes, leerden ze over Berlijn, over allerlei soorten worsten, automerken, stelden een reclametekst in het Duits op, enzovoort.

Voor elk onderdeel was maar vijf minuten tijd. Het wedstrijdelelement was om met je eigen groep zoveel mogelijk punten te behalen. Daar deden ze dan ook erg hun best voor.  Er werden veel punten gescoord. De toppers scoorden landelijk gezien zelfs erg hoog! In elke klas waren er ook prijzen voor leerlingen met de tweede en derde plaats. De gelukkige winnaars gingen met een reep Mach-mit-Mobil-chocolade voor elk groepslid het lokaal uit. Leerlingen vonden het een leuke les.

Gewonnen!