Nieuws

Vondelpad 1 & 3

Annejan wint gouden medaille Internationale Junior Science Olympiade

Gomarus leerling Annejan van de Dool deed voor de 3e keer mee aan de Internationale Junior Science Olympiade en behaalde een gouden medaille! • vrijdag 22 december 2017

Gomarus leerling Annejan van de Dool deed voor de 3e keer mee aan de Internationale Junior Science Olympiade en behaalde een gouden medaille! Annejan vertegenwoordigde, samen met vier andere deelnemers uit Nederland, ons land tijdens de Internationale Natuurkunde Olympiade. Dit keer vond de wedstrijd plaats in ons eigen land (eerdere jaren is Annejan op Bali en in Indonesië geweest). 

Annejan in het midden

Van 3 t/m 12 december is de 14e International Junior Science Olympiad (IJSO) gehouden. ’s Werelds meest getalenteerde leerlingen tot 15 jaar waren in Nederland om de competitie aan te gaan in de vakken scheikunde, natuurkunde en biologie.

Tijdens het programma, samengesteld onder voorzitterschap van SLO´er Emiel de Kleijn, konden leerlingen uit 50 landen laten zien hoe getalenteerd ze zijn. Ook was er ruimte voor excursies, culturele- en sportactiviteiten

De Nederlandse delegatie heeft een historisch resultaat binnengehaald: een tweede plek voor de beste teamprestatie van de practicumtest en daarnaast voor de individuele test 2 gouden, 6 zilveren en 4 bronzen medailles. Elke Nederlandse deelnemer is daarmee in de prijzen gevallen.

De Nederlands delegatie