Nieuws

Vondelpad 1 & 3

Gomarus Avond 2017 groot succes!

Afgelopen week vond de jaarlijkse Gomarus Avond plaats, een avond georganiseerd en uitgevoerd door leerlingen van havo/vwo bovenbouw. • dinsdag 21 maart 2017

Afgelopen week vond de jaarlijkse Gomarus Avond plaats, een avond georganiseerd en uitgevoerd door leerlingen van havo/vwo bovenbouw. Een theaterstuk, waarin toneel afgewisseld werd met muziek, dans en magie.

Talitha van Essen, vwo 6-leerling, heeft het toneelstuk van dit jaar geschreven en geregisseerd in het kader van haar profielwerkstuk. Ze liet niets aan het toeval over: schreef en regisseerde het toneelstuk, speelde zelf de hoofdrol, castte de overige crew, selecteerde de zangers en speurde naar andere performers. Lachend vertelt ze dat iedereen het de ‘Grote Talithashow’ noemt. Maar ze deed het niet alleen, ze had zo’n 150 leerlingen om zich heen die deze avond tot een succes maakten.

Het theaterstuk gaat over de bekende film Minoes: een verwarde vrouw met nogal kattige trekjes komt het leven van de verwarde Tibbe binnenlopen. Talitha heeft haar eigen draai aan het originele verhaal gegeven. Centraal staat jezelf worden en jezelf zijn, illusie en werkelijkheid:

“Iemands werkelijkheid of fantasie hoeft niet belachelijk of niet waar te zijn”, vertelt Talitha. 

Muzikanten van alle soorten, in orkest of als band, speelden klassieke stukken, popliedjes en duetten. Ook de dans ontbrak niet. En dit alles geïntegreerd in een schitterend geheel.
Het schoolorkest speelde o.a. een muziek stuk met in de hoofdrol een typemachine. Met het nummer ‘Los vast’ brachten Minoes en Tibbe (gespeeld door Talitha en Laura Zuidema) samen een prachtig duet ten gehore. De goochel-act van Jonne Vogel was vorig jaar zo’n succes dat hij dit jaar weer gevraagd werd om met zijn onbegrijpelijke trucs het publiek versteld te laten staan. Het muzikale intermezzo met de cello en de marimba, door Paulus de Wit en Henk van Dusseldorp, was bijzonder mooi om naar te luisteren.

Dat Talitha voor het verhaal van Minoes heeft gekozen is niet zo raar, ze is namelijk gek op katten. Ze haalde inspiratie uit haar eigen kat, die tijdens het schrijven gezellig naast haar laptop lag. De hoofdrol was haar op het lijf geschreven: “Spelen is het liefste wat ik doe! En ik heb ook gewoon auditie moeten doen.”

Inmiddels heeft Talitha het cijfer voor haar profielwerkstuk al binnen: dat was eerst een 9, maar is gecorrigeerd met een 10!! Een prestatie om trots op te zijn! Mede dankzij alle scholieren en docenten was de Gomarus Avond 2017 een groot succes! 

“Het is zo magisch om met een club mensen iets neer te zetten op het toneel en de goede sfeer die er dan onderling ontstaat.”
De getalenteerde Talitha vond de avond geweldig!