Nieuws

Vondelpad 1 & 3

Refo500: projectdag klas 4vwo

In het kader van 500 jaar Reformatie ging klas 4vwo voor het vak godsdienst op pad. • vrijdag 7 april 2017

Uit de vele activiteiten die in het herdenkingsjaar van de Reformatie worden georganiseerd heeft het Gomarus College vanuit het vak godsdienst meegedaan met een project van de Rijksuniversiteit.

De leerlingen begonnen deze dag met een minicollege op de Theologische Faculteit door Professor Van Den Belt. De hoogleraar vroeg onder het thema ‘vrijheid’ aandacht voor één van de speerpunten van het werk en de betekenis van Maarten Luther: de ‘vrolijke ruil’ tussen Jezus en ons bepaalt de ‘vrijheid van een christen’. De leerlingen deden zelfs een mini-bronnenonderzoek met behulp van een afbeelding van Cranach.
Vervolgens een korte historische stadswandeling naar de monumentale kerk aan de Grote Markt die dezelfde naam draagt als de Reformator die in het college centraal stond. Hier kregen de leerlingen een inhoudelijke rondleiding waarin de sporen en de gevolgen van de Reformatie werden bestudeerd. Letterlijk hoogtepunt was de klim naar de zolders boven de gewelven met uitzicht over de kerk, de stad…….. en de wereld.

Altijd weer aardig om van externe betrokkenen te horen dat onze leerlingen attent, belangstellend en wellevend zijn. Wie de schoen past…….

Onderstaande foto's zijn gemaakt door leerling Martijn Aleman (4Vc).