Nieuws

Reiskosten subsidies voor provincie Friesland

De provincie Friesland komt met subsidies voor twaalf- tot en met achttienjarigen die met het openbaar vervoer naar het voortgezet onderwijs reizen! • woensdag 11 juli 2018

De provincie Friesland komt met subsidies voor twaalf- tot en met achttienjarigen die met het openbaar vervoer naar het voortgezet onderwijs reizen!
Het gaat om regelingen voor een periode van vier jaar.

Er is onder andere een korting bedoeld voor scholieren die de bus pakken. Zij kunnen bij vervoerbedrijf Arriva aanspraak maken op drie kortingsproducten. Voor de meest gebruikte stelt de provincie extra geld beschikbaar: 1,4 miljoen euro.

Het gaat om het product Altijd vrij Fryslân. Dat kost nu 104 euro per maand of 1040 euro per jaar in het stad- en streekvervoer. In de Q-liner liggen de prijzen hoger. Door de korting komen de prijzen uit op 79 euro per maand of 790 per jaar voor het stad- en streekvervoer en maandelijks 100 euro of jaarlijks 1000 euro voor de Q-liner.

Positief over maatregel
Als Gomarus College juichen wij deze maatregel toe. Voor sommige ouders is de keuze voor het Gomarus namelijk niet zo vanzelfsprekend door de hoge vervoerskosten. De stichting Vrienden van Gomarus probeert ook tegemoet te komen in de reiskosten wanneer deze niet betaald kunnen worden.

Door deze maatregel vanuit de provincie verwachten we een positief effect voor de havo-bovenbouw die in 2019 start op het Gomarus in Leeuwarden.

Lees via onderstaande link het gehele artikel in de Leeuwarden Courant.